Soolojäätanssi


Soolojäätanssi on nimensä mukaisesti jäätanssin yksilölaji. Se on tanssia luistimilla musiikin tahtiin, tehden musiikin näkyväksi liikkeeksi luistimilla. 

 

Soolojäätanssi kehittää erinomaisesti perusluistelutaitoa, kehonhallintaa, tasapainoa, rytmikykyä ja koordinaatiota. Lajissa ei tehdä hyppyjä, joten laji sopii kaikille yksin- tai muodostelmaluistelun pohjan omaaville luistelijoille.


Tämän lisäksi se on mahtava vaihtoehto luistelijoille, jotka haluavat jatkaa luisteluharrastuksen parissa.


Soolojäätanssi on jäätanssin suurmaissa ollut jo pitkään suosittua. Monet jäätanssin nykyisistä huippunimistä ovatkin aloittaneet kilpailu-uransa ensin soolotanssijoina.

KENELLE SOOLOJÄÄTANSSI SOVELTUU?


- alaikäraja 10 vuotta, yksinluistelu tai muodostelmatausta (ikäraja sovellettavissa taitotason mukaan)

- kaikille luistelijoille, jotka haluavat parantaa askeltekniikkaa

- kaikille luistelijoille, jotka haluavat kilpailla joko harrastajana tai tavoitteena SM-taso

- yksinluistelijoille, jotka eivät pidä hyppimisestä

- yksinluistelijoille ja muodostelmaluistelijoille, jotka haluavat harjoitella enemmän 

- muodostelmaluistelijoille, jotka haluavat parantaa askeltekniikkaa ja näin parantaa mahdollisuuksia päästä korkeampi tasoiseen joukkueeseen 


Lokakuussa järjestetään soolojäätanssin kick-off Porissa, joka sisältää neljä tutustumiskertaa hintaan 35 euroa (1krt viikossa). Tunnit ovat tiistaisin harjoitusjäähallissa klo 17:00 - 18:00.  Harjoitusajat ovat näkyvillä aikataulut kohdassa. Luistelijalla tulee olla oma voimassaoleva vakuutus. 


Valmennuksesta vastaa PoriTan päävalmentajana toimiva Riina Varjokari sekä Elmira Sakhina. Valmentajat ovat käyneet taitoluisteluliiton soolojäätanssiseminaari koulutuksen. 

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä! 


Ilmoittautuminen soolojäätanssiin keväälle 2023