Luistelukoulu

Luistelukoulu

Porin Taitoluistelun luistelukoulu kaudella 2023-24!

Luistelukoulusta alku uudelle harrastukselle PoriTassa! 

Luistelukoulumme päätavoite on pystyä luomaan lapselle perusluistelutaito, joka kantaa läpi elämän. Harjoittelu tapahtuu pienryhmissä, jotka on jaettu sekä iän että taitotason perusteella, taataksemme mahdollisimman suotuisan harjoitteluympäristön. Lisäksi pyrimme pitämään jokaisella ryhmällä mahdollisuuksien mukaan oman tutun ohjaajan/ohjaajat läpi syksyn ja kevään.Mikäli lapsesi ei vielä uskalla tulla yksin luistelukouluun, on syksyllä 2023 mahdollisuus ilmoittautua aikuinen+ lapsi-ryhmään (2-5-vuotiaille), jossa lapsi saa tutustua luistelun maailmaan tutun ja turvallisen aikuisen kanssa. Ryhmä on suunnattu erityisesti lapsille, joilla ei ole vielä kokemusta jäällä olemisesta ja tuttu aikuinen tuo turvaa sekä tukea harjoituksiin. Ainoa edellytys jäällä mukana olevalle aikuiselle on, että hän on kykenevä auttamaan lasta ja pysymään itse varmoin ottein pystyssä. 

Luistelukoulumme ja aikuinen+lapsi- ryhmän  lukukauden (syys-/kevätkausi) hinta on 150 euroa. Hinnat sisältävät jäävuoromaksut sekä ohjauksen ja jäsenmaksun sekä luistelukoulun lisenssin.

Kevätkausi alkaa tiistaina 9.1.2024 ja harjoittelemme joka tiistai klo 17.00-18.00 Porin harjoitusjäähallissa.

Aikataulut ovat aina näkyvissä sivustolla www.porita.net aikataulut kohdassa.
***

Tietoa PoriTan luistelukoulusta

Taitoluisteluharrastuksen voi aloittaa meillä missä iässä tahansa. Luistelu kehittää mm. tasapainoa, koordinaatiokykyä, rytmitajua, ilmaisutaitoa sekä vartalonhallintaa. Perusliikuntataidot ovat lapsille erityisen tärkeässä roolissa kehityksen kannalta ja harjoittelu kaikilla osa-alueilla on monipuolista ja kehityskauteen sovellettua. 

Luistelukoulussa opettelemme yksinkertaisia perusasioita, kuten eteen- ja taaksepäin luistelua ja sirklauksia, erilaisia jarrutuksia, käännöksiä, liukuja sekä ensimmäisiä piruetteja ja askelia. Suurempana tavoitteena on innostaa luistelijat mukavan ja monipuolisen lajin pariin sekä tukea lapsen henkilökohtaista kehitystä.

Luistelukoulusta on mahdollisuus siirtyä taitojen karttuessa innostuksen mukaan eteenpäin yksinluistelun taitokouluun tai kehitysryhmiin joissa viikkoharjoituksia enemmän. Jokaiselle löytyy varmasti oma polku!

Seuramme valmentajat ja ohjaajat ovat pääsääntöisesti Suomen Taitoluisteluliiton kouluttamia.


Harjoituskerran harjoitteet pohjautuvat Suomen Taitoluisteluliiton laatimiin Tähtidiplomi-tasoihin, joita suoritetaan syksyisin ja keväisin. Luistelijat suorittavat tasoja taitojensa mukaisesti ja suorituksista luistelija saa mukaansa muistoksi tähtidiplomin aina kauden päättyessä. 

Yhden harjoituskerran kesto on 50 minuuttia. Luistelukoulun syyskausi kestää syyskuun alusta jouluun. Kevätkausi alkaa tammikuun alkupuolella ja kestää huhtikuulle.


Vakuutus tulee voimaan vasta kun ilmoittautuminen on tehty ja lasku maksettu!

Luistelukoulun kausi- ja jäsenmaksujen laskut toimitetaan luistelukauden alkupuolella. Sisaralennuksissa ja muissa maksuasioissa voitte kääntyä seuran rahastonhoitajan puoleen.

Ensimmäinen luistelukerta luistelukoulussa on "tutustumiskerta". Halutessaan lapsen mukaan voi tulla yksi aikuinen muutamille ensimmäisille tunneille. Tällä haluamme turvata lapsen uuden harrastuksen jatkuvuuden. Laskutus alkaa vasta toisesta luistelukerrasta.  Luistelukoululaisen on ilmoittauduttava luistelukouluun seuran nettisivuilla ohessa olevan ilmoittautumislomakkeen kautta. Mikäli luistelukoululainen lopettaa harrastuksen, on asiasta ilmoitettava välittömästi sähköpostilla luistelukouluvastaavalle.


Vaatetus/varustus: 

Jokaisella luistelukoululaisella tulee olla kypärä päässä harjoituksissa turvallisuussyistä. Vakuutus on voimassa VAIN, mikäli kypärää on pidetty päässä. 

Vaatetus on tärkeä osa, sillä vaatetus ei saa olla liian kuuma tai paksu, jotta liikkuminen on mahdollista. Vaikka jäähalli voi tuntua kylmältä, niin paksu toppavaatetus voi olla helposti liikaa. Suosi siis kerrospukeutumista aluskerraston avulla, jotta lapsen on mukava harjoitella. 

Jokaisella tulee olla myös omat luistimet, sillä niitä ei ole saatavilla lainaan. Luistimen ei tarvitse luistelukoulussa olla huippuluistin, mutta sen olisi hyvä tukea nilkkaa, terien olla terävät, sekä hyvin lapselle istuvat. 

Myös hyvin kädessä pysyvät hanskat ovat hyvä ottaa mukaan. 

Huomioikaa, että harjoitusjäähalli on melko kylmä varsinkin talvella. 


Kysy lisätietoja: 

veeravalkealaakso.porita@gmail.com


Tervetuloa syksyllä mukaan ja ilmoittaudu alla olevasta linkistä ja varmista paikka uudistuneessa luistelukoulussamme!