Jäsenhuone|Työhuone

Muodostelmaluistelu

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuemuoto. Suositussa joukkuelajissa yksilöistä koostuvan ryhmän tavoitteena on luistella ohjelmasuorituksensa mahdollisimman yhtenäisesti ja samanaikaisesti erilaisia askeleita, liukuja, piruetteja ja nostoja sekä valitun musiikin luonnetta esittäen.

Tasapainoinen ohjelma koostuu taitoluistelun peruselementeistä ja muodostelmakuvioista, jotka liitetään toisiinsa sujuvien siirtymien kautta. Ohjelmaa vaikeuttavat erilaisten vapaaluisteluelementtien lisäksi käsiotteiden, luistelusuuntien ja vauhdin vaihdokset sekä erilaiset koreografiaan kuuluvat ilmaisulliset pään ja käsien liikkeet. Muodostelmaluistelun tyypillisimpiä peruselementtejä ovat piiri (circle), mylly (wheel), avorivistö (block), läpimeno (intersection), rivi (line), piruetti (spin) sekä liukusarja (moves in the field).

Joukkueen suoritusta arvioidaan mm. ohjelman sisältämien elementtien vaativuustason perusteella, niiden suorituspuhtauden ja laadun perusteella sekä ohjelman osa-alueiden (esim. perusluistelutaito, siirtymät, esitys ja suoritus, sommittelu ja koreografia sekä tulkinta) perusteella. (Lähde: STLL)

PoriTan muodostelmaluistelu

Muodostelmaluistelun suosio on kasvanut seurassamme kovaa vauhtia. Tulokassarjassa kilpailevat Team Vision ja Team Passion,  Kansalliset noviisit -sarjassa Team Fusion ja SM-noviisit -sarjassa kilpailee Team Motion. Lisäksi löytyy aikuisluistelijoille tarkoitettu Team Conclusion.


Huom!

Innokkaat perusluistelutaidon omaavat yli 6-vuotiaat  luistelijat voivat ilmoittautua ja kysellä lisätietoja muodostelmaluistelun vastaavalta Kati Koskelolta osoitteesta: katikoskelo@gmail.com